Elementele unui dormitor practic și elegant

Omul nu poate fi caracterizat doar după felul în care se îmbracă sau cum vorbește. Locuința îl definește în mare măsură. Pentru un parfum aparte, cei care o animează zi de zi au datoria de a-i imprima câte puțin din personalitatea și ritmul vieții lor.

Dormitorul, această oază de intimitate, adună la un loc elemente de mobilier care servesc funcții de relaxare și depozitare garderobă. Camera trebuie să respecte aceleași criterii în care a fost gândită întreaga decorație a locuinței, fiind elegantă prin simplitate dar deosebit de modernă prin execuție.

Patul matrimonial trebuie amenajat cu depozitare, fie prin sertare cu grad cât mai mare de ocupare din suprafața lui, fie cu somieră rabatabilă. O poziționare a acestuia perpendiculară cu fereastra are un efect maxim. Noptierele cu cel puțin un sertar constituie un suport pentru obiectele ce vă sunt necesare lângă pat. Acestea nu trebuie să depășească înălțimea saltelei.

Comoda este o piesă ce găzduiește lenjeriile de pat și alte articole gen perdele sau fețe de masă care vor sta separat de haine. Orice combinație de uși/sertare/spațiu deschis este la îndemână iar televizorul își găsește loc ușor deasupra ei.

Dulapul de haine din dormitor trebuie să fie organizat în așa fel încât să suplinească toate pretențiile persoanelor de sex diferit, cea mai întâlnită dispunere fiind  „jumătate el, jumătate ea”. Compartimentările de bază ale unui dulap sunt polițele pentru haine împăturite, sertarele pentru lenjerie de corp și bare pentru umerașe. Alte accesorii ce vă pot fi de real ajutor sunt suporturile extensibile pentru pantaloni sau lifturile pentru haine recomandate în cazul modulelor înalte.

Închiderea unui dulap, marea provocare, este poate cel mai important aspect estetic și funcțional.

Ușile normale, pe balamale, reprezintă varianta cea mai economică. Dezavantajul este că necesită un spațiu suplimentar pentru deschidere.

Ușile glisante , fie ele încadrate sau aplicate, rezolvă această problemă a spațiului prin culisarea în lateral. Multiple avantaje, printre care posibilitatea combinării lemn/sticlă și fiabilitatea ridicată a sistemelor, le recomandă ca fiind cea mai bună opțiune pentru un dressing modern. Ca un plus de eficiență, tehnologiile moderne au făcut posibilă închiderea lină și silențioasă în domeniul sistemelor de glisare pentru uși.

Mobilierul joacă un rol important într-o locuință, îmbinând în mod generos esteticul și utilul. Cum alegem modelul, nuanța și materialul din care va fi confecționat, sunt doar niște chestiuni de timp. Cu toții ne dorim însă ca zona de odihnă să arate impecabil și să ne asigure obținerea acestei stări binemeritată.

 

credit photo: wallpapperscraft.com

Amenajarea unui living modern

Spațiul de locuit nu poate fi doar modern ci și extrem de stilat. O amenajare modernă în living denotă preocuparea proprietarului pentru casă. De îndată ce musafirii au trecut pragul, se vor simți irezistibil atrași spre canapea, iar de acolo vor admira cum totul este o împletire a formelor și a culorilor.

Pentru un confort maxim în camera de zi este necesar ca aceasta să fie cât mai luminoasă iar mobilierul comod și funcțional. Jocul geometric al formelor trebuie sa creeze o ambianță specială. Este bine de știut că fiecare obiect de decor are un loc special și un rol important în valoarea compoziției.

Organizarea unui loc de conversație zilnică, locul în care primim oaspeți, presupune o canapea generoasă, o măsuță joasă ospitalieră și un punct de atracție, fie el un tablou valoros, trofee sau un televizor de ultima generație. Toate acestea din urmă se încadrează perfect într-o mobilă de bibliotecă, realizată după gustul și preferințele dumneavoastră.

Funcționalitatea mobilierului din living  se stabilește cel mai bine atunci când se îmbină plăcerea de relaxare  a vizionării unui film bun cu nevoia unei lecturi în liniște deplină. De aici, în mod sigur, nu trebuie sa lipsească închiderile silențioase cu amortizare. Este mai mult decât necesar ca materialele folosite sa fie unele high-gloss (MDF, PAL melaminat lucios) pentru a evidenția cel mai bine centrul de interes al acestei încăperi.Lemnul masiv va face întotdeauna diferența pentru un spațiu tradițional cu aspect rustic. Un alt material elegant este sticla, de preferat sablată sau fumurie (de evitat oglinda). Dacă sunteți adepții design-ului minimalist/ abstract, puteți alege o varianta de deschidere push fără mânere.

Canapeaua trebuie sa fie orientată cu fața spre bibliotecă, delimitarea acestora fiind făcută de măsuță. Prezența unor fotolii sau a altei canapele în jurul măsuței stimulează conversația. Colțurile goale ale camerei sunt locuri perfecte pentru vaze decorative, cu sau fără plante. Tapetul cu motive florale sau lineare nu vă va da un sentiment de monotonie și nici parchetul cu textura lemnoasă nu este greu de asortat cu mobilierul.

În încheiere putem spune ca o locuință vorbește de la sine despre sufletul oamenilor care apreciază și iubesc frumosul. Îndrăzniți sa visați și să dați frâu liber imaginației pentru acel bine meritat colțișor al casei intim și plăcut, living-ul casei dumneavoastră.

 

credit photo: wallpapperscraft.com

Cum organizăm mobila de bucătărie

Într-o bucătărie, pe lângă aspectul exterior este importantă și organizarea interioară. Dacă ne axăm doar pe design, pierdem din vedere amănuntele din spatele imaginii de ansamblu. Prima condiție a  încăperii în care vom găti este să stabilim exact zonele în care vom desfășura activitățile în mod repetat.

Zona de depozitare a alimentelor poate fi concretizată cel mai bine cu un dulap înalt, amplasat de regulă în apropierea frigiderului. Vă va fi de un real ajutor atunci când reveniți de la cumpărături și trebuie sa găsiți loc pentru fiecare aliment.

Zona de spălare trebuie să mascheze tubulatura instalației, găzduind totodată detergenții și recipientul pentru resturile menajere. Alegând un picurător de vase, obțineți un loc pentru vasele proaspăt spălate. Această opțiune vă oferă avantajul de a reduce dimensiunea chiuvetei, păstrând doar cuva, sau achiziționarea uneia cu 2 cuve (contextul diferă în funcție de spațiul de lucru). Pentru a vă asigura un flux eficient în gătit este de preferat ca această zona să se regăsească între cea de depozitare alimente și cea de preparare.

Zona de preparare presupune o suprafață optima de lucru de aproximativ un metru pe blatul de bucătărie. Corpurile de bază, împreună cu modulele superioare, vă vor aduce mai aproape condimentele, ustensilele și vasele uzuale pentru preparat, ordonate cât mai bine pentru un timp redus de căutare. Un plus de organizare și accesibilitate vă pot oferi aici sertarele cu extragere totală și deschiderea verticală a ușilor de corpuri suspendate.

Zona de gătit este uneori limitată de amplasarea conductei de gaz și de gaura de evacuare din perete. Dacă pentru plită și hotă relocările sunt oarecum limitate, cuptorul încorporabil poate fi mutat într-un corp la semi-înălțime. Doar așa veți avea posibilitatea să-l accesați dintr-o postură convenabilă pentru dumneavoastră, iar spațiul rămas liber sub plită poate fi astfel valorificat, păstrând la îndemână cratițele, tigăile și ustensilele pentru gătit. Un alt accesoriu nelipsit din această zonă este coșul jolly în care veți tine recipientele cu uleiuri.

Zona de servire se poate rezuma la o simplă masă, un bar sau o insulă. Dacă în cazul mesei destinația este evidentă, pentru celelalte două variante beneficiați de spațiu suplimentar de depozitare la interior. Oricare ar fi alegerea dumneavoastră, este important să luați în calcul ca fiecare membru sa aibă un acces cât mai ușor, fără să deranjeze celelalte persoane așezate.

Pentru viitor trebuie să țineți cont de faptul că organizarea acestor zone este strâns legată de stilul dumneavoastră de viață. Când veți lua decizia de a investi în mobila de bucătărie, împărtășiți-le consultanților obiceiurile ce vă caracterizează și cereți în schimb detalii despre avantajele descoperite în acest material.

 

credit photo: wallpapperscraft.com

5 avantaje pentru mobila la comandă

De fiecare dată când suntem puși în fața provocării unei amenajări avem de ales între un mobilier la comandă sau un produs de serie. Dacă sunteți unul dintre oamenii ce visează sa-și pună amprenta pe design-ul interior al propriei locuințe în detrimentul unei alegeri similare cu alte sute de persoane, sunteți pe drumul cel mai bun. Din acest motiv, vă prezentăm și avantajele de care veți beneficia alegând mobilierul personalizat:

 

1.Suprafața disponibilă trebuie valorificată cât mai bine. Acest lucru nu poate fi posibil cu ajutorul unor produse de dimensiuni standard, achiziționate dintr-un showroom. Este cea mai practică și chiar necesară soluție, deoarece locuința ta are propria ei personalitate, determinată la interior de spațiile și dimensiunile ei proprii.

2.Design-ul și nuanțele sunt nelimitate. Probabil, imediat după finisajele interioare vă gândiți cum va arăta mobila și cu ce culori s-ar armoniza? Diversitatea mobilierului de serie este mult prea limitată la acest capitol.

  3.Alegerea materialelor și a echipamentelor de accesorizare vă permite organizarea în detaliu și vă garantează o calitate net superioară față de produsele cumpărate de-a gata. Chiar și cele mai exigente dorințe pot fi aduse la viață astăzi datorită celor mai buni producători de feronerie pentru mobilier.

4.Reduceți timpul petrecut prin magazine în căutarea produselor care oricum nu vă vor îndeplini așteptările. Aplicând pentru experți în domeniul amenajărilor de mobilier la comandă, nu trebuie decât să programați o întâlnire  la domiciliu și visele devin realitate fără nici un efort din partea dumneavoastră.

5.Prețul este ceea ce plătești, calitatea este ceea ce primești. Nu se poate asocia termenul calitate cu mobilă ieftină. Puține sunt cazurile în care deținătorii unei expoziții sunt și producători. În celelalte cazuri, în costul de vânzare sunt incluse cheltuieli de depozitare, publicitate și intermediere către consumator final. Rămâne să vă puneți dumneavoastră întrebări referitoare la investiția inițială în materialul de bază destinat producției. Vă oferim un indiciu: execuția unui produs atipic presupune întocmirea unui singur proiect pe baza căruia se realizează sute  de STAS- uri cu cele mai mici cheltuieli. Totuși, investiția  în alegeri conform propriilor idei poate depăși  variantele ofertelor de retail, dar în mod sigur va surclasa și standardul de calitate.Oferta unui produs unic include proiectarea unui produs unic.

 

credit photo: wallpapperscraft.com